Print deze pagina

PregnylPregnyl® is een injecteerbaar, gezuiverd preparaat van menselijk choriongonadotropine (hCG), verkregen uit de urine van zwangere vrouwen. Toegediend bootst het de normale afgifte van luteïnizerend hormoon (LH) na, die plaatsvindt halverwege een normale menstruele cyclus, en die ervoor zorgt dat er een ovulatie plaatsvindt. Om zwanger te worden kan er dan geslachtsgemeenschap plaatsvinden, of eitjes kunnen verzameld worden voor in-vitro fertilisatie (IVF) in het laboratorium.

In de praktijk wordt Pregnyl® voornamelijk gebruikt bij vrouwen in het kader van een vruchtbaarheidsbehandeling. Zowel voor het stimuleren van de eisprong als voor het voorbereiden van de eiblaasjes bij IVF en ICSI. Het medicijn wordt bij mannen ingezet voor stimulatie van de testosteronproductie. Ook wordt Pregnyl® voorgeschreven bij jongens met cryptorchisme (niet ingedaalde zaadballen) om onvruchtbaarheid op latere leeftijd te voorkomen.

In Nederland, waar Pregnyl® door Organon geproduceerd wordt, heeft een publiekscampagne genaamd Moeders voor Moeders de aanlevering van urine door zwangere vrouwen aangemoedigd. Pregnyl® wordt wereldwijd gebruikt sinds 1932.Lees voor meer informatie ook de bijsluiter

 

 


Ga naar boven.<

ivf-site.nl logo

© Copyright 2004-2024 - Ivf-site.nl
This site is powered by CMS Made Simple version 1.10.3