15 december 2017, 11:12:50 am

Auteur Topic: RTL nieuws: eerste baby uit eiceldonatie geboren  (gelezen 1865 keer)

Neelke

  • Best wel stoer!
  • ***
  • Berichten: 84
  • Omdat wonderen soms bestaan...
    • Bekijk profiel
RTL nieuws: eerste baby uit eiceldonatie geboren
« Gepost op: 05 maart 2013, 19:50:59 pm »
Zwanger? Beluister thuis het babyhartje in je buik, nu met echolijstje cadeau!

Online afslanken: probeer nu Weight Watchers

Horloges vanaf 5,95!

100 ovulatietesten: 25 euro

Eerste baby uit embryodonatie geboren

ReageerVoor het eerst in Nederland is een baby uit embryodonatie geboren. Dat gebeurde vorige maand. Moeder en kind maken het goed.Dat meldt het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp. Over het geslacht van het kind en de dag waarop het geboren is, worden verder geen details naar buiten gebracht om de privacy van de ouders en het kind te beschermen."Het was een voldragen zwangerschap zonder complicaties, ook de bevalling is goed verlopen".

Bij embryodonatie wordt een embryo van een stel teruggeplaatst in de baarmoeder van een andere vrouw. Op die manier krijgt een vrouw een kind dat ze wel zelf voldragen heeft, maar dat biologisch niet verwant is aan haar of haar partner.De embryo's zijn afkomstig van stellen die een vruchtbaarheidsbehandeling hebben afgerond en nog embryo's over hebben. Bij vruchtbaarheidsbehandelingen worden in een laboratorium een of meerdere eicellen van de vrouw bevrucht met sperma van haar partner. De embryo's die daaruit ontstaan, worden teruggeplaatst in de baarmoeder van de vrouw, in de hoop dat ze zwanger wordt.

Medisch en psychisch gescreend

In de meeste gevallen wordt één embryo teruggeplaatst en wordt de rest bewaard voor eventuele volgende pogingen. Als er geen volgende pogingen komen, bijvoorbeeld als de kinderwens voltooid is, worden de embryo's die over zijn meestal vernietigd. Een andere optie is om de embryo af te staan aan anderen met een kinderwens.Stellen komen alleen in aanmerking voor embryodonatie als er echt geen enkele andere mogelijkheid is tot zwangerschap. Ook worden ze medisch en psychisch gescreend om te kijken of een zwangerschap verantwoord is. Biologische ouders worden er ook op attent gemaakt dat de kans groot is dat het kind op een bepaald moment zal willen weten waar het vandaan komt en contact met ze opneemt.Het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp is de enige kliniek in Nederland die aan embryodonatie doet. Op dit moment is er niemand zwanger uit embryodonatie. "Maar dat is voor zover wij weten. Het zou zomaar kunnen dat we morgen gebeld worden door een stel met een positieve zwangerschapstest", voegt Pieters hieraan toe.
Augustus 2010 bevallen van een geweldige zoon na spontane zwangerschap, 8 mnd later besloten om voor een 2e te gaan, nu na bijna 2 jaar  later 1e ivf - icsi poging..... mrt 2013 1e poging mislukt, nog 4 cryo's in de vriezer. Mei 2013 1e cryo tp, mislukt. Juni 2013 2e cryo tp....ZWANGER!