19 februari 2018, 14:52:33 pm

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Conny

Pagina's: [1]
1
Het wachtbankje / Broedkipjes zomer 2015
« Gepost op: 26 juni 2015, 19:55:20 pm »
Hallo allemaal,

Het is hier momenteel heel rustig, maar laten we dat lekker gaan veranderen! ;)

Wie schrijft er mee de komende maanden? Wie gaat ook deze zomer met een behandeling beginnen? Klim in de pen en maak het forum weer actief!!!

Ik ga vanaf as zaterdag beginnen met spuiten voor een brusje. Dit wordt de eerste behandeling sinds de geboorte van onze zoon in 2013!

Groetjes,
Conny

2
CRYO / Behandelingsplan bij cryo
« Gepost op: 01 april 2014, 20:41:15 pm »
Hi meiden,

Wij willen dit jaar waarschijnlijk een cryo terug laten plaatsen. Onze cryos liggen alleen in Duitsland, dus moet ik goed voorbereiden. Ik ben ook nog verzekerd in Duitsland. Kan iemand mij vertellen hoe zo'n cryo behandeling ongeveer verloopt?
( welke medicatie en  welke controles?)

Groetjes,
Conny

3
Geboren / Onze zoon is geboren!
« Gepost op: 23 december 2013, 20:51:11 pm »
Hi meiden,

Onze zoon Florian is geboren op 15 december 2013, gewicht 4450 gram, 54 cm!! Het is een heerlijk ventje en groeit erop los!

Liefs,
Conny

4
Medicijnen / Granocyte/ lenograstim
« Gepost op: 20 maart 2013, 15:10:47 pm »
Hi meiden,

Ik krijg morgen waarschijnlijk granocyte ( in nederland lenograstim)  voorgeschreven. Dit is een medicijn dat wordt gebruikt na bijvoorbeeld een chemotherapie om de witte bloedplaatjes op te bouwen.

In 2000 is er een onderzoek geweest door de kliniek waarbij ik zit om te kijken of als ze na de tp iedere drie dagen dit toegediend wordt ( voor 13 weken ofzo) de kans op een zwangerschap (bij vrouwen die meerdere mislukte ivf/icsi behandelingen gehad hadden) vergroot werd. Dit was het geval. Maar dit werkt alleen als je problemen hebt met drie receptoren (killer-cell immunglobulin-like). Probleem bij deze vrouwen was, als ik goed begrepen heb, dat hun immuunststeem de embryo als indringer zag en dus vernietigde.

http://humrep.oxfordjournals.org/content/early/2010/06/02/humrep.deq106.full

In de verenigde staten is er ook een arts die hiermee werkt:

http://www.preventmiscarriage.com/In-Vitro-Fertilization-IVF-.aspx

Binnen Duitsland zijn er trouwens meerdere artsen die deze therapie benutten, maar het is volgens mij nog niet zo wijd verbreid. Ik denk dat dit nog in enige mate experimenteel is. Maar ja, wat is het niet als je bedenkt dat ivf nu zo'n 30 jaar bestaat?

Heeft iemand van jullie er wel eens van gehoord? Is het ook toegestaan in Nederland? Heeft iemand er ook ervaring mee?

Groetjes,

Conny

5
Het wachtbankje / Broedkipjes en wachtbankje maart/ april 2013
« Gepost op: 04 maart 2013, 18:38:40 pm »
Hi meiden,

Een nieuwe maand en dus weer een nieuw wachtbankje! (Ik wilde er niet twee keer in staan  ;) ) helaas ben ik niet zo goed als suzyQ en krijg de mooie plaatjes Er niet in gekopieerd! ::)


Broedkipjes 
05-03 Conny

Wachtbankje   
15-03: Neeltje

Helaas 

Zwanger   

Wie ik nog vergeten ben, graag zelf nog toevoegen!

@ Patricia, ben jij niet ook alweer begonnen?

6
Ziekenhuizen / Overstap naar Reinier de graaf in Voorburg
« Gepost op: 28 februari 2013, 20:53:54 pm »
Hi meiden,

Ik ben mij aan het oriënteren op een ziekenhuis in Nederland. Heeft er iemand ervaring met het Reinier de graaf in Voorburg?

Ze klinken op hun site persoonlijk en zijn denk ik persoonlijk georiënteerd met hun behandeling en wat ik belangrijk vind, de gehele behandeling is onder een dak.

Ze schrijven verder dat de extra kosten voor icsi (in vergelijking tot ivf) niet altijd van de verschillende verzekeraars vergoed worden. Heeft iemand dit al gehad? En wanneer ja, bij welke verzekeraar?

Groetjes,

Conny

7
Verzekeringen / Ervaringen met verzekeraars gevraagd bij doelmatigheidsoverwegingen
« Gepost op: 03 februari 2013, 16:42:12 pm »
Hi meiden,

Vanwege onze aanstaande verhuizing naar Nederland deze zomer, ben ik benieuwd naar jullie ervaringen met jullie verzekeraars. Wij moeten namelijk een nieuwe verzekering gaan kiezen na jaren buitenland.

Waarschijnlijk zullen wij dus meteen na waarschijnlijk 4 icsi behandelingen in Duitsland in discussie moeten met onze verzekering over de betalingen van volgende behandelingen in Nederland. In principe hebben wij recht op nog drie behandelingen, omdat de voorgaande niet door eennederlandse verzekeraar vergoed zijn ( en wij die zelfs gedeeltelijke zelf betaald hebben) maar de arts zal hier waarschijnlijk ook een rol in hebben (doelmatigheidsoverwegingen).

Heeft iemand hier ervaring mee? Of is er iemand die geen derde poging gekregen heeft, van zijn verzekering vanwege medische gronden ofzo? Of ervaringen met de vierde behandeling bij Pno zijn ook welkom.

Groetjes,
Conny

8
De lounge / Tussen behandelingen even genieten en kletsen!
« Gepost op: 06 januari 2013, 13:18:54 pm »
Hi meiden,

Ik moet gewoon even wat van mij afschrijven. Ik voel mij momenteel helemaal happy na drie behandelingen zonder resultaat! Geen hormonsters en even lekker doen waar ik zin heb. Mijn man en ik zijn gisteren lekker even wezen zwemmen en uitgebreid naar de sauna geweest! Dat is cht als meer dan een jaar geleden. Ik dacht dat we niet mochten namelijk! Heerlijk even ontspannen en ik geloof dat ik ook wat extra vocht van de behandeling door het zweten kwijt geraakt ben. ;)

Mijn man en ik proberen nu samen de komende 8 weken samen veel te sporten en ontspannen en vooral plezier te hebben. Kortom wij willen ons weer even lekker fit en ontspannen voelen! Mijn man werkt sinds deze week niet meer internationaal en is dus eindelijk weer de hele week thuis. Dus we zijn een avondje even lekker buiten wezen wandelen en we hebben een avondje een filmpje gekeken, lekker gezellig samen!  :love6:

Soms is het moeilijk is om te ontspannen tussen behandelingen omdat je alweer helemaal gefocusted ben op een volgende, maar ik geloof  dat het voor de behandeling goed is. Wij waren namelijk de laatste maanden vanwege alles om ons heen erg gestressed! Ik kon zelf niet echt loslaten, maar begin het nu te leren.

Ik heb een boek gelezen, waarin de therapeut zei dat veel stellen die in zo'n behandelingstraject zitten en op een gegeven moment dat toch zwanger worden, achteraf zeggen dat ze het traject daarvoor nodig gehad hebben, hoe zwaar ook, om te komen tot de zwangerschap en dat ze er veel van geleerd hebben. 

Ik heb bijvoorbeeld de eerste spuit nodig gehad om echt definitief te stoppen met roken (gaat nu al 5 maanden goed). Ook kan ik mijn gewicht meer loslaten en vind ik het nu belangrijker mij fit en happy in mijn vel te voelen, ongeacht het gewicht. Ook tijdens de laatste behandeling was ik daar Niet mee bezig, terwijl ik daar continue aan dacht tijdens de eerste behandeling (ik ben namelijk niet bepaald licht...,nog net geen obesitas). Wij zijn nu ook bezig om ons leven in het algemeen rustiger en ontspannender in te richten.

Dus misschien hebben wij dit traject wel nodig om, ongeacht of het lukt, een fijner leven samen te hebben en te beseffen wat echt belangrijk in het leven is. En ook deze elementen dragen ertoe bij dat als het dan toch lukt, we ook de stress van een eerste kindje samen beter op kunnen vangen! Tjonge wat een verhaal hè! Misschien hebben jullie er wat aan en als je geneuzel vindt, vergeet h dan maar weer snel! ;)

Zijn er meiden die hierover mee willen schrijven? Ik wil de broedkippen niet storen en daardoor ook een beetje afstand kunnen houden en toch mijn forumverslaving voeden!  ;D (ze mogen natuurlijk wel meeschrijven!)

Liefs

Conny

9
Vragen / Ervaring met genetisch en stollingsonderzoek?
« Gepost op: 03 november 2012, 21:18:18 pm »
Hallo meiden,

Ik heb vandaag de assistente gesproken. als ik het goed begrepen heb, willen ze bij mij via een bloedtest onderzoek doen naar de stolling van mijn bloed en ook een genetisch onderzoek. De uitslag van het genetisch onderzoek zou drie weken duren.

Heeft iemand hier toevallig ervaring mee?

Groetjes,

Conny

10
Medicijnen / Clexane
« Gepost op: 18 oktober 2012, 19:02:56 pm »
Hallo allemaal,

Ik heb vandaag na de tp clexane ( werkstof enoxaparin-natrium) voorgeschreven gekregen. Ik moet die dagelijks spuiten. Het is volgens mij een bloedverdunner, die ook wel gebruikt wordt voor een betere innesteling.

Heeft iemand anders hier ook ervaring mee? Bij mij in de kliniek is het volgens mij wel redelijk normaal, omdat het op het standaardformulier staat, maar hier op de site heb ik er volgens mij nog niet van gehoord.

Groetjes,

Conny

11
Verzekeringen / Wijziging van verzekeraar
« Gepost op: 22 augustus 2012, 20:22:43 pm »
Hallo,

Ik heb een vraagje en misschien weet een van julie hoe dat werkt. Als je van verzekeraar wisselt, begint dan het tellen van de pogingen opnieuw?

En hoe werkt dit als je voorheen in het buitenland verzekerd was?

Groetjes,

Conny

12
Even voorstellen / Even voorstellen: Conny
« Gepost op: 21 augustus 2012, 10:24:35 am »
Hallo allemaal,

Wij zijn momenteel 3,5 jaar bezig om zwanger te worden. Wij wonen sinds een aantal jaar in ik ben 34 jaar en mijn man is 8 jaar ouder. Vorig jaar hebben wij een iui gehad, die afgebroken is, omdat er geen levende zaadcellen meer waren na de "wasstraat". Vervolgens werden wij meteen icsi gediagnosticeerd. De kliniek waar wij toen bij waren was erg wetenschappelijk georiënteerd en deed alles volgens het lopende band principe, waar wij ons niet goed bij voelden. Dus hebben wij geen of bij mijn man mogelijkheden waren om de permakwaliteit te verhogen om toch op natuurlijke wijze zwanger te worden. Helaas niet gelukt en nu hebben wij besloten deze zomer een icsi behandeling te doen bij een andere kliniek ( gelukkig hebben we er bij ons in de stad zes!).

Tijdens deze icsi hadden wij maar twee follikels. Wij hadden de keuze om door te gaan of niet en besloten om door te gaan. Bij de punktie hadden we vier eicellen, tot mijn verbazing. Twee daarvan zijn teruggeplaatst en ik wacht nu op de zwangerschapstest volgende week.

Groetjes,
Conny

Pagina's: [1]